Bosklas 2016

Ziehier het verslag van onze correspondenten ter plaatse:

Bosdag 1 in Balen ! 

Vandaag vertrokken we op vierdaagse bosklassen naar Balen. Met een zeer vriendelijke buschauffeur kwamen we op tijd toe in het sporthotel ‘De Keiheuvel’. Na het uitladen van de valiezen reden we naar het Ecocentrum te Mol.  Aldaar kregen we onder leiding van een gedreven gids een wandeling in de natuur. Volgde daarop een kruidenwandeling,wateronderzoek en dan… een lange wandeling van 7 km naar ons hotel. Met goed weer en een dikke pluim voor alle kinderen kwamen we na 2 uur toe. Moe maar voldaan hadden de kinderen nog energie voor in de reuze speeltuin. (nog groter dan 2 jaar geleden).  Na het installeren op de kamer gingen we na het verhaaltje vlug in ons bed.  Morgen zal het weer vroeg dag zijn !  Groetjes uit Balen.

   

Bosdag 2 in Balen !

Na een rustige nacht werden we gewekt door de muziek van ‘Jungle Drum’ en dansten we alle stramme spieren los !

Na een stevig ontbijt waagden we ons aan enkele groepsbevorderende spelletjes. Het bleek niet altijd even simpel om in groep samen te spelen, maar we leerden dat we iedereen nodig hebben en iedereen in groep belangrijk is, ook als het eens moeilijk gaat.

Nadien splitsten we ons in 2 groepen en speelden we baseball en het spel 2 is te weinig en 3 is te veel.

Na een heerlijk middagmaal namen we de pen ter hand en schreven we een brief naar de thuisblijvers. Voor de één was dit al moeilijker dan voor de andere. Na de hele inspanning leefden we ons uit op de grote speeltuin. We leerden ook de 100 meter, lopen, afstappen, schatten... Na het eten van enkele hot-dogs, spoelden we het zand van tussen onze tenen in de douche.  Toen kwamen er 3 wijzen.  Die hebben ons gekke verhalen verteld waarmee we heel veel hebben gelachen. Al vlug werd het laat en kropen we in ons bed.  Morgen wacht ons weer een druk programma !  Tot morgen.

  

Bosdag 3 in Balen !

We sliepen allen als een roosje. Sommigen moesten zelfs worden wakkergeschud. Na onze laatste slaaptrekjes te hebben losgedanst,trokken we richting het bos. Onze meester en juf leerden ons over de verschillende lagen in het bos en we konden in het echt de verschillende soorten bos leren kennen.Tijdens een wandeling door het bos konden we de lekkere boslucht snuiven en konden we de wonderen der natuur aanschouwen.

Om de voormiddag af te ronden speelden we vrij in het bos. Sommigen maakten een kamp met takken en mos. Deze middag werden we verwend met frietjes en frikandel en mochten we ons nog eens uitleven op de speeltuin.In de namiddag trokken we nog eens naar het bos voor een bosspel. We probeerden kleurenkaartjes af te nemen van een ander kamp met blad, steen, schaar. Maar er waren ook de snelle bosduivels die ons op het bospad kruisten en die ons opdrachten gaven. Slaagden we er niet in die uit te voeren, dan gingen die met onze kaartjes lopen.Om af te ronden speelden we nog een origineel memoriespel en ravotten sommigen nog een laatste keer met alle bosmaterialen. Nadien verdienden we wel een douchebeurt terwijl de anderen nog wat gezelschapspelletjes speelden. Onze derde dag zit erop en we moeten helaas nu ook onze valiezen klaar maken om morgen huiswaarts te keren.

Groetjes uit Balen en tot in Gent!

  

Bosdag 4 in Balen!

Deze laatste dag begon met de grote opruim van de kamers. Alle valiezen moesten gemaakt worden want de laatste dag was een feit. We verdeelden ons in groepjes. Om beurten mochten we op 2 grote springkastelen. De minigolf was leuk maar niet zo gemakkelijk. Sommigen hadden gekozen om met de go-carts te rijden. Heel leuk want voor de vierde dag scheen de zon. Ja,we hebben onze jassen niet nodig gehad !  Al vlug namen we afscheid van het sporthotel en dansten we het liedje ‘Jungle Drum’. Na een lekkere spaghetti keerden we met een volgeladen bus terug richting Gent. Tijd voor rust en kalmte.

Groetjes van de bosklassers.

  

Meer foto's hebben we hier voor je klaar staan!