Bosklas 2014

Nieuws van onze bosklassers:

Dinsdag 23 september

Vandaag vertrokken we met 47 kinderen en 4 leerkrachten naar Balen. Iedereen was in zijn nopjes al werd er hier en daar een traantje weggepinkt.  Zonder al te veel file kwamen we rond  11 uur  aan in het Ecocentrum te Mol.  2 enthousiaste gidsen stonden ons daar op te wachten en gaven een rondleiding eerste klas ! We leerden heel wat bij over kikkers, paddenstoelen, bomen, …enz…
Daarna begonnen we aan een vermoeiende tocht van 7,5 km.(Van het Ecocentrum te Mol naar ons domein Keiheuvel in Balen)  Dapper hebben ze gestapt, sommigen zelfs gesprint… Moe maar voldaan konden we rond 17.50 uur  lekker gaan eten.  Na het eten hebben we de speeltuin verkend. We installeerden de kamers en heel moe, na een verhaaltje van juf.Celien  vielen de kinderen al vlug in slaap ! Morgen wacht ons weer een drukke dag ! Tot later…je hoort nog van ons !

Woensdag 24 september

Woensdag 24 september schreven we een brief naar het thuisfront.  We waren superflink aan tafel en daarmee mochten we lang spelen in de reuze leuke speeltuin.  In de namiddag mochten we in ons verblijf deuren, ramen, muren meten met de meter. We leerden ook de hoogte van een boom meten zonder de boom aan te raken.  Het was zeer spannend om de 100 meter om ter eerst te lopen.  Nadien stapten we samen 1 km ver met alle kinderen. (met de meetrol).  Na het avondeten speelden we het spel van de drie wijzen. We kregen bezoek van Jefke de boer, ridder Reutelfleut en Amina de bosnimf.  De drie wijzen moesten een woord uitleggen dat met het bos te maken had. De kinderen moesten dan op hun beurt rad en welke wijze de juiste uitleg gaf. Na een spannend verhaaltje gingen ze vlug hun nestjes in. Slaapwel en tot morgen, het zal weer vlug dag zijn.

 

Donderdag 25 september

 

Donderdag 25 september gingen we met de hele groep het bos in. We leerden over de verschillende lagen in het bos: de kruinlaag, de struiklaag, de kruidlaag,…enz…  In de namiddag kwam het lang verwachte bosspel eraan. We mochten per groep elk een kamp bouwen en moesten elkaars kamp veroveren. We kregen bezoek van de directeur die zag dat iedereen het reuze leuk vond in het bos.

Hij had zelfs snoepjes mee voor ons !  Het einde van het bosspel kwam veel te vroeg ! De meisjes mochten gaan douchen (de jongens hebben dat  dinsdag gedaan) en daarna spelletje spelen.

Na een sfeervolle bezinning gingen we vroeg gaan slapen.  Slaapwel en tot morgen want dan komen we weer thuis !