Algemeen

 

Beste ouders,

Van harte welkom op onze school! 

Op onze school speelt JOUW kind, samen met vele anderen de hoofdrol. Voor jouw kind willen we er zijn!

En niet alleen om  te leren rekenen, lezen en schrijven, … We willen ook dat jouw kind  leert samenwerken en -spelen, overleggen, problemen oplossen en dat het leert voor zichzelf op te komen. We hebben ook aandacht voor de creatieve ontwikkeling en het leren samenleven, met respect voor  elkaars eigenheid.  Bovenal  willen wij dat jouw kind zich  goed voelt op onze school! We staan met het hele team klaar om je kind de schooltijd van zijn/haar leven te bezorgen. We willen elk kind de kans geven om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en dit op alle vlak. Elk kind krijgt de zorg die het nodig heeft.

Kinderen onderwijzen en opvoeden is onze missie!  Een missie die wij niet waar kunnen maken zonder de samenwerking met jullie, beste ouders. Waar nodig, doen wij beroep op de deskundigheid van onze clb-medewerker en  de interne begeleidingsdienst van de Broeders Van Liefde.

Hoe wij dit waarmaken?

Onze doelen staan beschreven in het opvoedingsplan en het opvoedingsproject. De verschillende teamleden volgen geregeld nascholingen om zich verder te bekwamen en om vernieuwingen op een doordachte manier te kunnen doorvoeren. Wij gaan vernieuwingen niet uit de weg! Integendeel! Wij proberen de waardevolle zaken uit het traditioneel onderwijs te combineren met nieuwe inzichten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.