Links

Op deze pagina vind je links die nuttige informatie kunnen bevatten over de opvoeding en het onderwijs van je kind. We selecteerden ze op basis van eigen ervaring. Klik op het webadres en je wordt automatisch doorgelinkt naar de site.

Eureka Letop

link http://www.letop.be

Eerste hulp bij leerstoornissen en problemen bij het leren. De site bevat een overzicht van de belangrijkste leerstoornissen, meer dan 100 printklare artikels en een verzameling links naar goede websites handig gerubriceerd per onderwerp.

De Stap

link http://www.destapgent.be

Je staat voor een moeilijke studiekeuze na de lagere school? Wat te kiezen voor het secundair? Je bent volwassen en wilt opnieuw studeren? Op zoek naar iets in avondschool? Hoe zit het met je kansen op de arbeidsmarkt? Welke sociale of gezondheidsvoorzieningen bestaan er voor jou als je (opnieuw) gaat studeren? Je zoekt een antwoord? Zet de stap!

Klasse

link http://www.klasse.be

Klasse wordt beheerd door het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement onderwijs. De site richt zich tot al wie op een of andere manier bij het onderwijs in Vlaanderen is betrokken. Je vindt er allerhande artikels, dossiers, nieuwsflitsen en 72 hulplijnen. Handig wanneer je tijdens de opvoeding van de kinderen met de handen in het haar zit.

Vrij CLB regio Gent

link http://www.vclbgent.be

Dit is de site van de vrije CLB’s van Gent. Naast allerlei praktische informatie vind je er teksten over uitgangspunten, werkdomeinen en visie.

Broeders van Liefde

link http://www.fracarita.org

Dit is de overkoepelende website van de Broeders van Liefde. De religieuze congregatie heeft vertakkingen in verschillende werelddelen. De Broeders van Liefde leven en werken vanuit hun geëigende spiritualiteit en proberen een antwoord te geven op actuele noodsituaties, speciaal op het gebied van de opvoeding, de zorg voor mensen met een handicap en geesteszieken en de hulp aan armen.

Internetveiligheid en de bescherming van persoonsgegevens